Mon Apr 29 2024

Afatet kohore

Prezantimi i afateve kohore !Këto janë të dallueshme nga Linjat kohore Botërore , duke u fokusuar në afatin kohor Historik të HistoryMaps individuale.Seksioni i ri " Artikuj ", që përmban postime tematike mbi historinë, është tashmë i disponueshëm.Herodoti dhe Sot në histori janë fiksuar.Hartat e reja të historisë: Historia e Aghanistanit , Historia e Gjeorgjisë , Historia e Azerbajxhanit , Historia e Shqipërisë

Wed Mar 27 2024

Përpjekjet

Për muajin e kaluar, jam fokusuar te Dyqani dhe kam fjetur pak.Nuk kam pasur rastin të krijoj ide ose përmbajtje të reja, sepse shumicën e kohës jam duke vendosur reklama (në Pinterest, FB, Twitter), duke shtuar produkte të reja dhe duke optimizuar SEO të produktit.Sinqerisht, më mirë do ta kaloja atë kohë duke ëndërruar ide interesante dhe duke punuar në përmbajtje.Pavarësisht gjithë ngutjes, shitjet janë pothuajse inekzistente.Reklamat thjesht nuk po klikojnë me njerëzit.Por hej, Roma nuk u ndërtua brenda një dite, apo jo?Unë jam duke e mbajtur shpirtin tim, duke besuar se diçka duhet të funksionojë përfundimisht.Megjithatë, është e vështirë.Nëse dikush ka ndonjë ide, ju lutem më dërgoni një email .Nëse dëshironi të mbështesni projektin, ju lutemi vizitoni faqen e re të mbështetjes .
Dyqani HM
Ne jemi të hapur për biznes. ©HistoryMaps

Sun Feb 11 2024

Dyqani HM

Gjatë fundjavës konfigurova Dyqanin .Dyqani ofron një koleksion produktesh me temë historie, si revista, piktura, veshje, kriklla, vepra arti dixhitale, etj., të përshtatura për entuziastët që vlerësojnë pasurinë e Historisë.Dyqani, një zgjerim i faqes së internetit dhe markës së HistoryMaps, synon të mbështesë projektin, në mënyrë që ne të krijojmë më shumë përmbajtje dhe veçori në sajt.Përditësimet:Rreth faqes së përkthyerPyetni faqen e Herodotit të përkthyerBlog i përkthyerSeksionet e fundit të përkthyeraU shtuan lidhjet e dyqaneveBlog i renditur me gjëra të reja në kryeVepra artistike e imazhit u përditësuaU shtuan faqet e reklamimit dhe partneritetitfaqe më shpejt

Thu Feb 01 2024

Përmirësimi i UX

Përmirësimet UX:Faqe më të shpejta.Menuja/Tabela e Përmbajtjes Përmirësimi.Nga faqet e ngjarjeve, mund të lundroni te "Kronologjia e Historisë Botërore" për të parë se çfarë po ndodhte në atë kohë.Nga faqet e Historisë, mund të lundroni te "Lojë e "Kronologjisë".Faqet e ngjarjeve tregojnë datën e përditësuar.Afati kohor i Historisë Botërore tani është renditur sipas vitit, muajit dhe datës.Rregulloni madhësinë e shkronjave për lexim të lehtë;faqosja është e përgjegjshme.Rregulloi një gabim që pengoi shfaqjen e disa faqeve.Videot tani janë të disponueshme për të gjithë.Kategoritë tani në 57 gjuhë.Shfaq/Fshihe videon.Përmbajtja:Periodizimi i shtuar.Shënimi i epokës së zakonshme.Vepra artistike e imazhit të përditësuar.HM-të e shtuara: Republika e Indisë , Pakistani , BangladeshiHM-të e përditësuara: Perandoria Mughal , Joseon

Mon Jan 08 2024

Përditësimi i Vitit të Ri

HistoryMaps mori një përditësim të madh sot.Ky vendosje ka të bëjë me integrimin e veçorive/përmbajtjes, lokalizimin, celularin dhe një mori ndryshimesh të dizajnit.Unë kam bërë që të gjitha pjesët e sajtit të lidhen dhe të flasin me njëri-tjetrin, duke i bërë ato të funksionojnë në të gjitha gjuhët dhe duke u siguruar që ato janë të disponueshme në celular/tabletë.Ky vendosje është një javë me vonesë, por doja të sigurohesha që gjithçka të ishte perfekte përpara se të publikoja këtë version.Të gjitha këto veçori janë të disponueshme në celular dhe në 57 gjuhë.Integrimet:Gjeni shkakun/pasojën nga një faqe Ngjarje.Gjeni libra (nëse ka) nga faqja(t) Histori/Ngjarje.Merrni një kuiz (nëse disponohet) nga faqja e Historisë.Navigo te faqja e Ngjarjeve (të lokalizuara) nga Kronologjia e Historisë Botërore.Lokalizimi:Linja kohore e Historisë Botërore është tani e disponueshme për 57 gjuhë.Lidhjet e brendshme lundrojnë në faqet e lokalizuara (gjuhë).Celular:Kronologjia e Historisë Botërore tani funksionon në celular.Struktura e optimizuar për tabletin.Shënuesit e hartës janë aktivë në celular.Të tjera:Faqja është më e shpejtë!Kodi QR për muzetë, organet, etj.Butonat e dhurimit.Ridizajnimi i paraqitjes së kartës.Qindra rregullime të dizajnit.(Unë ndalova së numëruari).Shiriti i veglave u ripozicionua dhe u përditësua me butona të rinj.5 HM të shtuara: Izraeli , Egjipti , Iraku , Irani , Arabia Saudite .U shtua butoni Subscribe Newsletter në fund.Historia dhe imazhet e shtuara, modifikuara dhe përmirësuara.
HM ❤️ Muzetë
HM ❤️ Museums ©HistoryMaps

Tue Jan 02 2024

HM ❤️ Muzetë

Muzetë dhe organizatat tani mund të gjenerojnë kode QR nga faqet e Historisë/Ngjarjeve të cilat mund të shkarkohen, printohen dhe shfaqen pranë pjesëve të muzeut ose instalimeve të jashtme.Duke skanuar këto kode QR, vizitorët mund të qasen në përmbajtjen e HistoryMap duke përfshirë harta, imazhe dhe video në 57 gjuhë, duke e bërë atë ideal për mysafirët ndërkombëtarë.
Viti 2023 në rishikim
Uau!Çfarë viti! ©HistoryMaps

Sun Dec 31 2023

Viti 2023 në rishikim

Ky ishte një vit eksperimentesh, udhëtimesh dhe momentesh të inteligjencës artificiale.Pjesën e hershme të vitit e kalova duke jetuar dhe udhëtuar nëpër Ballkan, Turqi dhe Greqi.Kam jetuar në Stamboll dhe Athinë ku fillova të eksperimentoj me AI, duke e integruar atë në grupin e teknologjisë, duke krijuar veçori me të dhe duke e përdorur atë për të krijuar përmbajtje (gjenerimi i artikujve dhe imazheve).Pjesën e fundit të vitit e kalova në Azi, ku vazhdova pothuajse të njëjtën gjë.Projekti arriti piketa të rëndësishme.Trafiku u rrit në gusht kur përktheva përmbajtjen në më shumë gjuhë dhe u rrit përsëri në nëntor kur arritëm 10,000 përdorues ditorë.Ne morëm përdoruesin tonë të 1 miliontë vetëm këtë muaj.Ndër këto arritje, aspekti më përmbushës ka qenë shtrirja globale e faqes.HistoryMaps lexohet çdo ditë në 57 gjuhë nga e gjithë bota (94% shtrirje globale).Megjithatë, me rritjen e trafikut vjen një rritje e konsiderueshme në kostot operative.Projekti është në një fazë të rrugëtimit të tij ku është e nevojshme të zgjedhësh se cilën rrugë do të ndjekësh më pas.Faleminderit për mbështetjen tuaj deri tani.

Wed Dec 20 2023

E ardhmja e HM

Për tre vitet e fundit, unë jam fokusuar plotësisht dhe financuar projektin HistoryMaps tërësisht vetë.Faqja nuk gjeneron të ardhura dhe nuk ka marrë pothuajse asnjë donacion.Së shpejti do të marr vendime të rëndësishme në lidhje me rrugën e ardhshme të projektit.
Faleminderit
1 milion përdorues! ©HistoryMaps

Mon Dec 18 2023

Faleminderit

HistoryMaps mirëpret përdoruesin e tij të 1 miliontë sot!Faleminderit që u bashkuat me ne në këtë udhëtim të jashtëzakonshëm.Ja për të bërë histori së bashku.
përmbajtja
Agimi i shkrimit në Babiloninë e Lashtë. ©HistoryMaps

Fri Dec 01 2023

përmbajtja

Do të fokusohet në shtimin e përmbajtjes për muajin dhjetor.Gjithashtu po mësoj sërish After Effects në mënyrë që së shpejti të krijoj përmbajtje video historike me formë të gjatë vitin e ardhshëm.Mësimi vizual është më i miri.

Fri Nov 24 2023

Më shumë gjuhë

U shtuan 15 gjuhë të tjera në HM: Punjabi, Maratisht, Tamile, Suahili, Hausa, Birmanisht, Kazake, Pashto, Kmere, Kirgize, Azerbajxhan, Taxhikisht, Lao, Mongolisht, Shqip dhe Gjeorgjisht.
Shtëpi
Home ©HistoryMaps

Wed Nov 22 2023

Shtëpi

Expeditio fund est!Unë kam qenë në rrugë për më shumë se një vit dhe ishte koha për të shkuar në shtëpi.Kjo ishte një nga ekspeditat më të gjata që kam bërë, por ishte hera e parë ku udhëtimet frymëzonin shkrimin dhe anasjelltas.Varja kapelen e udhëtarit tim dhe thjesht po kënaqem duke mos lëvizur për ca kohë.
Tokyo
©HistoryMaps

Tue Nov 14 2023

Tokyo

Përmbajtja video
Video Content ©HistoryMaps

Fri Nov 10 2023

Përmbajtja video

Unë kam bërë video të shkurtra në Youtube të quajtur Histori një minutëshe : Mund të mësoni shumë në një minutë.Unë do të përdor përvojën nga këto eksperimente për të krijuar përmbajtje më të gjatë.Qëndroni të sintonizuar.
Kiotos
Koha për të vizituar disa qoshe të preferuara. ©HistoryMaps

Wed Nov 01 2023

Kiotos

Vizitë në Japoni për 3 javë.Ndalesa e parë e Kiotos.Kam jetuar në Kioto disa vite më parë dhe është sikur të kthehesha në shtëpi.Do të vizitoj vendbanimet e preferuara, si dhe disa të reja.Kohët e fundit po krijon art dixhital për faqen e internetit duke përdorur AI.Është ende e goditur ose e humbur, por kur godet, është e mahnitshme!
Seul
Pallati Gyeongbokgung. ©Anonymous

Wed Oct 25 2023

Seul

Vizitë në Seul për një javë.Hera e fundit që kam qenë këtu ka qenë viti 2015. Ishte koha e duhur.Duke vizituar Muzeun Kombëtar të Koresë, duke parë ngjyrat e vjeshtës dhe duke ngrënë shumë Samgyeopsal.Përditësimi i Historisë së Koresë gjithashtu.
Taipei
101 ©Anonymous

Wed Oct 18 2023

Taipei

Duke vizituar Taipei për një javë.Unë kam ardhur në Taipei për më shumë se 10 vjet, por nuk jam kthyer kohët e fundit.Pyes veten nëse ka ndryshuar ndonjë gjë.
Koha e kuizit
Dijetar arab në Shtëpinë e Urtësisë. ©HistoryMaps

Sun Oct 01 2023

Koha e kuizit

Sapo mbaroi Koha e Kuizit .Pyetni veten (ose studentët tuaj) për atë që sapo mësuat në HistoryMaps.Nëse kjo veçori bëhet hit, atëherë unë do ta zhvilloj më tej në platformën e saj, ku përdoruesit mund të krijojnë kuizet e tyre për çdo gjë.Pls.më njoftoni nëse ju pëlqen.

Sat Sep 30 2023

Aksesueshmëria për përdoruesit e verbër dhe me shikim të dëmtuar

Është qëllimi im ta bëj këtë faqe të aksesueshme për të gjithë, duke përfshirë përdoruesit e verbër dhe me shikim të kufizuar.Unë kam optimizuar dhe do të vazhdoj të optimizoj faqen drejt këtij qëllimi.Nëse ka ndonjë problem me aksesueshmërinë, pls.te arrish.
Azia Juglindore
Gruaja nga Mbretëria e Lanna. ©HistoryMaps

Tue Sep 26 2023

Azia Juglindore

Unë kam përfunduar punën për Historinë e Indokinës: Tajlandë , Vietnam , Kamboxhia , Myanmar dhe Laos .Historia e këtij rajoni është një rrëfim i pasur i ngritjes dhe rënies së perandorive, ndryshimit të ekuilibrave të pushtetit dhe ndikimeve të përbashkëta kulturore dhe politike që shtrihen deri në ditët e sotme.Ka një gamë të gjerë karakteresh, nga Kmerët e Kamboxhias, Perandoria Burmese Toungoo, mbretëritë siameze të Tajlandës, Mbretëria e Laosit e Lan Xang, deri te dinastitë e lashta të Vietnamit.Prezantimi i hinduizmit dhe budizmit , pushtimet nga Kina dhe Mongolët, kolonizimi nga vendet perëndimore dhe konfliktet e Luftës së Ftohtë midis Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Sovjetik , të gjitha kontribuojnë në një histori komplekse që përfshin kapituj të lavdishëm dhe tragjikë.Është një lexim i denjë.🇹🇭🇻🇳🇰🇭🇱🇦🇲🇲

Fri Sep 15 2023

Eksperimentet me përmbajtjen

Unë kam qenë duke menduar për të shtuar lloje të reja të përmbajtjes në HistoryMaps.Kjo do të përfshijë krijimin e videove, artikujve dhe infografikëve të krijuar për të trajtuar tema që aktualisht janë të nënpërfaqësuara, të tilla si historia ekonomike, ushtarake dhe kulturore.Ideja është të prodhohen artikuj me formë të gjatë që mund të përshtaten në përmbajtje video, si dhe në infografikë si grafikët, hartat dhe ilustrimet.Kjo do të pasuronte ofertën e përgjithshme të përmbajtjes.Unë kam kryer tashmë disa eksperimente paraprake për të zbatuar këto lloje të reja të përmbajtjes në shkallë pa kompromentuar cilësinë.Pengesa kryesore në këtë fazë është koha, pasi programi im është tashmë plotësisht i rezervuar për zhvillimin e përmbajtjes së HistoryMaps, eksperimentimin e veçorive të reja të faqes, optimizimin për SEO dhe fokusimin në përpjekjet e marketingut.Unë jam duke shqyrtuar mundësinë e punësimit të profesionistëve të pavarur për të përshpejtuar këto iniciativa të reja.Megjithatë, kjo do të kërkonte një investim të konsiderueshëm si në kohë ashtu edhe në burime të tjera.Jam i ndarë mes kërcimit tani dhe rrezikut të përhapjes së tepërt, ose pritjes për një moment më të përshtatshëm kur trafiku dhe stabiliteti financiar i faqes në internet janë në nivele të kënaqshme.Unë kam ide të panumërta për përmbajtjen dhe formimi i një ekipi të përkushtuar duket i pashmangshëm në planin afatgjatë.Në fund të fundit, pyetja nuk është nëse duhet të zgjerohem, por më tepër kur.Do të doja të jem në një pozicion ku i gjithë prodhimi të merret nga të tjerët, ndërsa unë bëj atë që bëj më mirë, duke imagjinuar.
R&R
Motrat Trung. ©Anonymous

Sun Sep 10 2023

R&R

Ka qenë një pushim i mrekullueshëm 3-javor në Tajlandë deri më tani: shijimi i ushqimit të shijshëm dhe buzëqeshja.Sapo përfundova Historinë e Vietnamit - u desh një javë e tërë për ta përfunduar.Lajmi i mirë është se optimizimet e muajit të kaluar po funksionojnë;trafiku është rritur.Është shpërblyese të shohësh të gjithë përmbajtjen (përfshirë World Timeline & Time Machine) të lexuar globalisht në 42 gjuhë.Lajmi i keq është se kostot janë rritur dhe faqja nuk gjeneron të ardhura;ky është një projekt i vetëfinancuar.Më duhet të kuptoj se si ta bëj faqen të vetë-mjaftueshme, por ky është një problem për një ditë tjetër.
Tajlandë
Tajlanda veriore. ©Anonymous

Sun Aug 20 2023

Tajlandë

Një ditë isha duke pirë kafe në Bukuresht dhe pranova se isha i lodhur.Unë kam udhëtuar në Evropë që nga tetori i kaluar dhe lëvizja e vazhdueshme ka qenë taksa.Më duhet të kthehem në një vend të njohur.Tajlanda është si një shtëpi e dytë për mua dhe instinktivisht shkoj atje kur kam nevojë të pushoj.Duke kaluar disa ditë në Bangkok përpara se të shkoj në Chiang Mai, ku do të kaloj disa muaj duke ngrënë ushqim të mirë, duke punuar në më shumë eksperimente dhe duke shtuar më shumë përmbajtje (veçanërisht në Azinë Juglindore).
Rumania
Caru Cu Bere, një kafene e vjetër përrallore në Bukuresht. ©Anonymous

Thu Aug 17 2023

Rumania

Në Bukuresht për të shkruar për Historinë e Rumanisë .Isha këtu 5 vjet më parë dhe plani këtë herë është të vizitoj disa vende të reja si Cluj-Napoja si dhe të rivizitoj të preferuarat e vjetra si Brasov dhe Sibiu.Edhe pse, të them të drejtën, jam duke u lodhur.Kam mall për vende të njohura.
Deti i Zi
Nessebar, Bullgari ©Anonymous

Mon Aug 14 2023

Deti i Zi

Më në fund, pashë Detin e Zi.
Veliko Tërnovo
Kalaja e Tsarevets ©Anonymous

Fri Aug 11 2023

Veliko Tërnovo

Unë kam dashur të vizitoj këtë Veliko Tërnovo që kur ishte kryeqyteti i Perandorisë së Dytë Bullgare .Qyteti i vjetër i fortifikuar ishte befasues.
42 Gjuhë
HistoryMaps tani është në dispozicion në 42 gjuhë. ©Anonymous

Tue Aug 01 2023

42 Gjuhë

HistoryMaps tani është në dispozicion në 42 gjuhë.Është gjithashtu i disponueshëm me 26 zëra (për ata që duan të dëgjojnë Historitë).
Raft historik
History Shelf ©HistoryMaps

Thu Jul 20 2023

Raft historik

Rafti i Historisë është Goodreads për adhuruesit e historisë.Është shumë e lehtë dhe e shpejtë për të bërë një raft historik për çdo temë historike.
Bullgaria
Plovdiv është një nga qytetet më të vjetra në Evropë. ©Image Attribution forthcoming. Image belongs to the respective owner(s).

Tue Jul 11 2023

Bullgaria

Më vjen keq të largohem nga Athina dhe Greqia.Unë do të pushoj në Bullgarinë afër për një muaj.Do të shkruaj përmbajtje mbi Historinë e Bullgarisë , Perandorinë e Parë Bullgare , Perandorinë e Dytë Bullgare dhe optimizimin e faqes.
Sot në Histori
Mbrojtja e driftit të Rorke. ©Alphonse de Neuville

Thu Jun 29 2023

Sot në Histori

Sot në histori - Disa ngjarje të dukshme historike që kanë ndodhur sot.

Hero Sensei
Aplikacioni Edukativ Hero(dotus) Sensei. ©HistoryMaps

Wed Jun 21 2023

Hero Sensei

Duke menduar për ndërtimin e një aplikacioni arsimor të fuqizuar nga AI (për domenin e Historisë) duke përdorur Langchain + LLM.Kujtesa bisedore e lejon atë të kujtojë se ku e keni lënë kursin.Mësimet plotësohen me burime mediatike (imazhe, video, audio, etj.) të ofruara nga agjentë dhe pajisje ndërvepruese për mësime tërheqëse (harta, enigma, lojëra, etj.).Teknologjia "Tekst-to-Speech" dhe "Speech-to-text" lejon të mësuarit dhe ndërveprimin pa duar.Mund të ketë ato 'kuize të papritura' të frikshme për të frikësuar brezin e ardhshëm të studentëve.E saktë: mund të zgjidhni tekstin shkollor ose burimin për bazën e njohuriveBisedues: Mësuesi do të jetë një chatbot bisedues me memorie afatgjatëInteraktive: Pyetje dhe Përgjigje, diskutime para-prapa, kuize, provime, rishikimeVizuale: mësimet do të përfshijnë imazhe, video, etjModal: ueb/mobilAural: tekst në të folur dhe fjalim në tekstNdërkombëtare: disponohet në shumë gjuhëGamified: Do të jetë argëtuese dhe tërheqëseStochastic: kuize surprizë, zgjidhni aventurën tuaj, improvizimin, etjSociale: Ndërveproni me nxënës të tjerëEtiketa e bardhë: Mësuesit dhe institucionet mund të personalizojnë kurrikulën e tyre.
Grafiku i Historisë
Rekrutët egjiptianë që kalojnë shkretëtirën nga Jean-Léon Gérôme. ©Jean-Léon Gérôme

Mon Jun 19 2023

Grafiku i Historisë

Histografi - Grafiku i shkakut dhe efektit.Futni një ngjarje historike (histori ekonomike ose ndryshe) dhe do të kthejë një listë të efekteve të shkaktuara nga kjo ngjarje.Më pas mund të klikoni në çdo ngjarje për të parë shkakun e saj, e kështu me radhë.

Tue May 30 2023

Modaliteti i tregimtarit

HistoryMaps tani mund të lexohet në 26 (gjuhë) zëra.Thjesht klikoni ikonën lart djathtas në kokë për ta ndezur/fikur.
Athinë
Athina e natës. ©Anonymous

Tue May 16 2023

Athinë

U kthye në Athinë për disa muaj.Shkrimi i disa Hartave të Historisë për Greqinë dhe Ballkanin këtu, si dhe duke bërë disa eksperimente të AI.
Siros
Syros, Greqi. ©Anonymous

Tue May 09 2023

Siros

Duke u lodhur nga ishulli, megjithëse ky është një ishull i mirë për të pushuar për një javë përpara se të vendoseni për disa muaj pushim në Athinë.Pamja nga Ano Syros të lë pa frymë.
ditë
Naoussa, Paros, Greqi. ©Anonymous

Sat May 06 2023

ditë

Unë ❤️ këtë ishull.
Cyclades
Rrugë si labirint në Naxos, Greqi. ©Anonymous

Tue May 02 2023

Cyclades

Mori një fluturim të hershëm për në Naxos.Sapo zbrita, mora një taksi në hotelin tim, ndërrova dhe më pas eca disa metra dhe u mbolla në plazh.Koha për t'u çlodhur në Cyclades.
Duket
Elafos dhe Elafina në limanin Mandraki në Rodos, Greqi. ©Kostas Bouk

Sun Apr 23 2023

Duket

Në Rodos për një javë duke hulumtuar rrethimin e Rodosit ndërsa bëja një nga aktivitetet e mia të preferuara të udhëtimit: eksplorimin e kështjellave.

Pyet Herodotin
Pyet Herodotin, AI Chatbot ©HistoryMaps

Sat Apr 22 2023

Pyet Herodotin

Keni një pyetje për Historinë?Pyet Herodot është një Chatbot i AI Historiku që përgjigjet dhe ofron burime mbi Historinë.
Patmos
Skala, Patmos, Greqi. ©Anonymous

Fri Apr 21 2023

Patmos

Shumica e njerëzve vijnë për të parë Shpellën e Apokalipsit.Por më pëlqen shumë ky ishull i qetë Dodekanez për peshkun e tij të mirë, verën e mirë dhe flladin e tij të mirë.
Historia Krahasuese
Thumbs Poshtë ©Jean-Léon Gérôme

Thu Apr 20 2023

Historia Krahasuese

Çfarë po ndodhte në Azi gjatë periudhës evropiane të migracionit?Çfarë po ndodhte nëpër botë në një kohë të caktuar në Histori?Të shohësh ngjarjet historike vizualisht në një afat kohor dhe hartë është intuitive dhe tërheqëse.Afati kohor i Historisë Botërore është një mënyrë e mirë për të eksploruar Historinë Krahasuese.
Pitagora
Pythagoreio, Samos, Greqi.Më thonë se një person në këtë qytet dinte pak për Gjeometrinë. ©Anonymous

Tue Apr 18 2023

Pitagora

Unë u frymëzova të shkruaj për Historinë e Matematikës këtu.

Ishujt grekë
Kokkari, Samos, Greqi ©Anonymous

Fri Apr 14 2023

Ishujt grekë

Pas aventurës sime të Anadollit, është koha për diell dhe pak hedonizëm.Do të jetë një turne në ishujt grekë për një muaj.
Kusadasi
Rrënojat në Efes ©Anonymous

Fri Apr 07 2023

Kusadasi

Kaloni një javë në Kusadasi, për t'u çlodhur, për të vizituar rrënojat e Efesit dhe për t'u përgatitur për Greqinë.
Izmiri
Izmir, Stamboll ©Anonymous

Tue Apr 04 2023

Izmiri

Rrumbullakimi i Rivierës Turke.Në pritje të ishujve grekë së shpejti.
Ftesa e Kalorësit
Kalaja e Bodrumit. ©Anonymous

Fri Mar 31 2023

Ftesa e Kalorësit

Kalorësit e Maltës filluan ndërtimin e Kalasë së Bodrumit në 1404. Erdhën këtu për të gjetur të dhëna për sekretet e Urdhrit.

Antalia
Antalia Stamboll ©Anonymous

Mon Mar 27 2023

Antalia

Kaloni kohë në rivierën e Anadollit.
Të sufistëve dhe dervishëve
Dervishët. ©Ulf Svane

Thu Mar 23 2023

Të sufistëve dhe dervishëve

Erdhi për të parë vallen e dervishëve.
Ankaraja
Kalaja e Ankarasë. ©Anonymous

Mon Mar 20 2023

Ankaraja

E kalova kohën në Ankara duke u ngjitur në Kala.
Bursa
Koza Han, Bursa ©Anonymous

Thu Mar 16 2023

Bursa

Pas një muaji qëndrimi në Stamboll, fillova Aventurën time Anadoliane në Bursa, kryeqytetin e vjetër të Perandorisë Osmane.Vizita e disa varreve të famshme, xhamive dhe pirja e çajit në Karavanserais ikonë këtu.
Udhëkryq i Botës
Stamboll ©Anonymous

Tue Feb 14 2023

Udhëkryq i Botës

Stambolli ka qenë në listën time të qyteteve për të jetuar për një kohë.Mes minareve të larta dhe pazareve plot zhurmë, çdo cep i Stambollit shpaloset si një faqe nga një dorëshkrim i lashtë, duke zbuluar shtresa të së kaluarës së tij të rrëfyer.Meqenëse planifikova një ekspeditë anadollake njëmujore (të frymëzuar nga selxhukët , osmanët dhe kryqtarët ), kjo ishte një kohë e përkryer për të jetuar në këtë qytet historik.Kam në plan të krijoj disa History Maps të fokusuara në Turkiye , si dhe një rrëfim epike kushtuar Perandorisë Osmane.
Mali i Zi
Mali i Zi është ende një perlë relativisht e pazbuluar. ©Anonymous

Fri Jan 13 2023

Mali i Zi

Pasi kalova Krishtlindjet dhe Vitin e Ri në apartamentin tim komod në Split, shkova në jug përgjatë Adriatikut - në një qytet të qetë bregdetar malazez ku vera është e mirë dhe peshku është i shijshëm.

Sat Dec 31 2022

Viti 2022 në rishikim

2022 ka qenë plot eksperimente, përmbajtje, veçori dhe përmirësime UX.Faqja e internetit ka ndryshuar shumë.Disa veçori u shtuan dhe më pas u hoqën.Përmbajtja u krijua, u përmirësua dhe u përkthye në 8 gjuhë të tjera.Ky vit shënoi herën e parë që kombinova udhëtimet me këtë projekt.Ai shton një nivel thellësie, kënaqësie dhe kuptimi.Shpresojmë që viti 2023 të sjellë më shumë frymëzim dhe aventura.
Labirint
Labirinti i Splitit. ©Anonymous

Fri Dec 30 2022

Labirint

Ka qenë e mrekullueshme të rimbushesh me detin me diell disa hapa larg dhe korsi të qeta (sezoni i ulët) për të eksploruar.Sapo lançoi aplikacionet e HistoryMaps për iOS dhe Android.
Duke kaluar Kroacinë
Ikja nga dimri polak.Rruga shëtitore është e mrekullueshme për të pastruar mendjen. ©Anonymous

Sun Dec 18 2022

Duke kaluar Kroacinë

I kam ngopur sheshet e akullta të Polonisë, kështu që i kam këmbyer me pllakat e Kroacisë të ndriçuara nga dielli.Mora me qira një apartament të bukur, të strehuar në rrugicat si labirint të qytetit të vjetër, vetëm disa kuadrate nga Pallati i Dioklecianit.
Gambit polak
Kalaja Wawel në të bardhë.Një nga birraritë e mia të preferuara është pranë saj. ©Anonymous

Tue Nov 15 2022

Gambit polak

Një muaj më parë, fillova të punoja për përmbajtje dhe veçori të reja për HistoryMaps.Disa javë më parë botova Historinë e Polonisë .Disa ditë më parë, dikush me mirësi ofroi përdorimin e API-së së tij të përkthimit (të bazuar në rrjetin nervor dhe të shkruar në Rust) për të përkthyer përmbajtjen në gjuhë të ndryshme.Sot, HistoryMaps është në dispozicion në 8 gjuhë të ndryshme.
Parisi
Kafenetë në Paris janë gjithmonë vende të mira për të marrë vendime për jetën. ©Anonymous

Sun Oct 16 2022

Parisi

Ekspedita fillon javën e ardhshme, por hapi i hapjes mbetet i pavendosur.Isha duke ecur nëpër një udhërrëfyes të vjetër udhëtimi në një kafene në Le Marais.Pashë disa imazhe frymëzuese të Polonisë të mbuluar me dëborë (kam qenë atje më parë, por kurrë në dimër).Me dëshirë, rezervova një fluturim për në Krakov.Pjesa tjetër e ditës e kalova duke përfunduar kafen time.

Mon Mar 01 2021

Tabula Rasa

Projekti HistoryMaps tani është drejtpërdrejt!Vetëm disa afate kohore dhe një hartë, por është një fillim.Ky seksion i blogut do të shfaqë përditësime, lajme, si dhe vendet ku udhëtoj, të cilat frymëzojnë historitë.